maanantai 19. marraskuuta 2012

I movie ohjelman hyödyntäminen asiakaspalvelun kurssilla

Hyödynsimme I movie ohjelmaa kolmella eri kurssilla.
- asiakaspalvelun kurssilla
- yrittäjyyden kurssilla sekä
- kaupan palvelu ja myyntityö - kurssilla

Asiakaspalvelukurssilla iMovie:lla työskentelyllä korvasimme perinteisen videokameran käytön asiakaspalvelutilanteiden kuvaamisessa.

Lyhyesti tunnilla läpikäytyjen teorioiden jälkeen Opiskelijat saivat aiheen/otsikon, johon heidän tuli suunnitella käsikirjoitus.

Ennen käsikirjoituksen tekoa kävimme läpi iMovien perusominaisuudet ja erilaiset toteutusvaihtoehdot. Vaihtoehtoja olivat mm. Videokuvaaminen ohjelmalla, videon kokoaminen otetuista valokuvista tai itse piirretyistä kuvista tai sarjakuvan toteuttaminen.

Käsikirjoitus ja toteutusidea hyväksytettiin opettajalla.

Tuotoksia tehtiin
- perinteisesti kuvaamalla video valitusta tilanteesta=> haaste: kuvattujen henkilöiden puhe kuului hiljaa
- piirtämällä aiheeseen liittyvät vaihekuvat Paper53 ohjelmalla tai paperille, siirsivät kuvat IPadin kuvarullalle ja sieltä iMovie ohjelmaan
- toteuttamalla sarjakuvan ScriptPow ohjelmalla
- tekemällä korkkitaulun annetusta aiheesta Corculous Pro ohjelmalla ja siirtämällä tämän sitten kuvarullan kautta iMovie:in lisäten ohjelmaan musiikin

Tämän jälkeen tuotokset siirrettiin opettajan toimesta koulun oppimisympäristöön Optimaan. Vaihtoehtona oli myös Dropboxin käyttö.

Haasteita
-laitteiden yhteiskäyttö toisten oppilaiden kanssa => tärkeä muistuttaa, ettei kukaan poista yhtään kuvaa tai videopätkää kameran kuvarullalta, sillä jos keskeneräisestä projektista poistaa kuvan kuvarullalta, se poistuu myös projektista
- riittävän ajankäytön määrittäminen, osa opiskelijoista koki, että aikaa olisi tarvittu vielä enemmän

Tavoitteet kuitenkin saavutettiin;
Nyt pystyttiin tarjoamaan opiskelijoille vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa tehtävä eli myös heillä oli mielekäs vaihtoehto toteutukselle, jotka eivät ehdottomasti halunneet näytellä videolla.
Vaikka uusi työtapa välillä ahdistikin pientä osaa opiskelijoista, olivat kaikki tyytyväisiä lopussa tekemiinsä tuotoksiin. Lisäksi opiskellut asiat tuli kerrattua mukavalla tavalla, kun opiskelijoiden tuotokset katsottiin yhdessä läpi.


Tuotesuojaportti

yllä video Tuotesuojaportist; tekijänä Bea Muhonen, Inka Lindholm


Video Asiakaspalvelun tärkeimmistä asioista; tekijänä Anniina Tuomijärvi, Josefiina Salminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti